Wordt geladen...

4 e-mailmarketingtrends voor 2021

Deel artikel:

Laten we eens kijken naar enkele van de belangrijkste opkomende trends in de wereld van e-mailmarketing en hoe ze uw bedrijf beter kunnen laten converteren in een COVID-19-tijdperk en daarna.

Email marketing trends


2020 is een jaar om nooit te vergeten, om alle verkeerde redenen. Veel bedrijven moesten van de ene op de andere dag hun marketingstrategieën opnieuw opbouwen, waardoor het e-mailmarketinglandschap in korte tijd een snelle transformatie onderging. Nu we de pandemie langzaam achter ons laten en het tijdperk van het 'nieuwe normaal' ingaan, is het een belangrijk moment om te onderzoeken welke e-mailmarketingtrends zich in de nieuwe wereld van 2021 zullen ontwikkelen.

Aangezien de pandemie aanzienlijke veranderingen blijft veroorzaken in de manier waarop consumenten merken begrijpen en met hen omgaan, moeten e-mailmarketeers blijven innoveren op een manier die in deze ongekende tijden meer verkoop kan stimuleren.

Laten we daarom eens kijken naar enkele van de belangrijkste opkomende trends in de wereld van e-mailmarketing en hoe deze ervoor kunnen zorgen dat uw bedrijf in deze tijden en daarna op een hoog niveau blijft converteren:

1. Personalisering zal de boventoon voeren

De grootste trend die de toekomst van e-mailmarketing bepaalt, draait om personalisering. Waar we overstappen naar een leven met werken op afstand en meer sociaal isolement, kan het toevoegen van persoonlijke accenten aan communicatiemethoden zijn vruchten afwerpen bij een publiek dat hunkert naar een beetje betekenisvolle betrokkenheid.

Adam Holden-Bache, directeur e-mailmarketing bij Eventys en auteur, gelooft dat e-mail in de komende tien jaar volledig geautomatiseerd zal zijn, waarbij 100% gepersonaliseerde berichten via AI-oplossingen zullen worden afgeleverd. Vandaag de dag zien we deze geleidelijke verandering in real-time plaatsvinden en gaan we steeds meer naar hyper-gepersonaliseerde ervaringen online. Hoewel volwaardige kunstmatige intelligentie vandaag nog niet direct beschikbaar is, kunnen verbluffende resultaten worden bereikt met manuele personalisatiemethoden.

Personalisation email marketing

(Afbeelding: Upland Software)

Door gebruik te maken van de statistieken van uw ESP is het eenvoudig om in te spelen op de behoeften van uw klanten en e-mailinhoud te creëren die rechtstreeks voortvloeit uit het individuele gedrag, de geschiedenis, de voorkeuren en de interesses van de abonnee.

Volgens onderzoek hebben gepersonaliseerde berichten een ROI van 122%, terwijl het National Client Email Report stelt dat gerichte e-mails 58% van alle inkomsten genereren. Naarmate meer bedrijven zich in 2021 aanpassen aan een groeiende online markt, kunnen deze cijfers uw bedrijf helpen om te gedijen in een sterk concurrentiële omgeving.

Recommendations email marketing

(Afbeelding: Inuera)

Een van de marktleiders als het gaat om online content is Netflix. De streaminggigant voegt niet alleen opvallende hypergepersonaliseerde onderwerpregels en conversatiestarters toe, het platform maakt ook gebruik van zijn algoritmische inzichten in gebruikersgedrag om aanbevelingen op maat te creëren die vrijwel onmerkbaar zijn voor consumenten.

Natuurlijk is het mogelijk dat uw bedrijf niet beschikt over dergelijke geavanceerde inzichten om geautomatiseerde, hypergepersonaliseerde e-mails te sturen. Maar er zijn wel een aantal nuttige manieren waarop u een meer gepersonaliseerde aanpak in uw contentstrategie kunt toepassen:

  • Zorg voor een goede segmentatie
  • Optimaliseer de verzendtijd op basis van historische openpatronen van elke gebruiker
  • Gebruik dynamische content afhankelijk van de gebruiker die u benadert
  • Zorg voor een persoonlijke connectie met het merk
  • Creëer geïndividualiseerde bestemmingen

2. AI opnemen in e-mail marketing

Kunstmatige intelligentie is voor veel bedrijven nog steeds een ver-van-mijn-bed-show. Zowel degenen die niet bekend zijn met de wereld van marketing als doorwinterde marketeers zijn sceptisch over de toekomst van AI binnen e-mailmarketing.

De realiteit is echter dat er online veel meer gegevens beschikbaar zijn dan een marketeer ooit zou kunnen verzamelen en verwerken - zelfs als ze gebruikmaken van de meest geavanceerde technologie en geavanceerde software. Bovendien is kunstmatige intelligentie in staat om dit niveau van data veel beter en met minimale inspanning aan te boren.

Artificial intelligence

Lijst segmentatie, content analyse en geoptimaliseerde outreach zijn maar enkele voorbeelden van taken die AI al beter doet dan mensen. Er zijn ook aanwijzingen dat de mogelijkheden van kunstmatige intelligentie in 2021 zullen toenemen. Uiteindelijk zal de technologie in staat zijn om menselijke taken uit te voeren.

Dit jaar zullen de meest wendbare bedrijven sneller schalen dankzij AI-oplossingen en de integratie ervan in marketingstrategieën - waaronder die van e-mailmarketing.

3. Leve authenticiteit en gezonde inhoud

Er zijn twee belangrijke redenen om authentieke en gezonde inhoud in uw e-mailmarketingstrategie op te nemen. De eerste komt voort uit het feit dat, in een 2020 waarin de term 'doomscrolling' het woord van het jaar werd in Nieuw-Zeeland, consumenten duidelijk genoeg negatieve content te verteren hebben gekregen om te hunkeren naar meer goed nieuws.

Trust in companies

(Afbeelding: Marketing Charts)

Een andere reden is dat consumenten duidelijk hun vertrouwen verliezen in de dingen die bedrijven zeggen en doen. Door in 2021 de content te herzien die u aanbiedt in uw nieuwsbrieven en gepersonaliseerde e-mails, kunt u proberen een gevoel van authenticiteit rond uw product op te bouwen en het vertrouwen in uw merk te herstellen.

Authenticity email marketing

Hoewel het bovenstaande voorbeeld van Patagonia duidelijk een eenvoudig geautomatiseerd antwoord is op een mailinglijstconversie, wordt de ontvanger eerst ingelicht over de waarden waar Patagonia voor staat alvorens de voordelen van de inschrijving worden belicht. De e-mail verzekert de ontvanger er ook van dat zijn informatie nooit aan derden zal worden doorgegeven - een struikelblok voor veel consumenten.

Verwerk authenticiteit in uw inhoud en denk na over hoe u uw publiek kunt helpen om te slagen in het bereiken van hun doelen. Kunt u hen helpen tijd te besparen? Kunt u ze vermaken? Of slaagt u erin om een connectie te maken met de ontvanger?

Probeer altijd e-mailcontent te maken die gebruikmaakt van uw kennis, persoonlijkheid en community en sluit aan bij de passies van uw doelgroep.

4. De terugkeer van de gewone tekst e-mail

De pandemie heeft een grote invloed gehad op de manier waarop bedrijven hun tijd en middelen gebruiken. Het heroverwegen van outputs en werkwijzen heeft ertoe geleid dat sommige bedrijven overwegen terug te gaan naar de basis als het gaat over e-mail gaat.

Is uw huidige e-mailmarketingaanpak wel efficiënt? En leveren deze tijdrovende processen wel voldoende ROI op? E-mailmarketing is een geweldige manier om conversies te genereren en kan gemakkelijk worden teruggeschroefd als de omstandigheden daarom vragen.

Gewone e-mails zijn vergelijkbaar met HTML-e-mails en kunnen u veel tijd besparen, terwijl de eerder genoemde personalisering en authenticiteit behouden blijven, zaken waar mensen anno 2021 naar hunkeren. Deze aanpak kan er ook voor zorgen dat de ontvangers het gevoel hebben dat ze direct worden bereikt.

Deze vorm van e-mail kan verder bijdragen aan de e-mailmarketingtrend van authentieke één-op-één-communicatie. Met de tekst e-mail keert u terug naar de essentie, weg van het meer 'artificiële'.

In een 2021-landschap dat zal worden gedomineerd door het streven van bedrijven en consumenten om een zekere mate van normaliteit te vinden temidden van de chaos, komt er zeker en vast ruimte om terug te gaan naar de basis. Soms zijn er weinig authentiekere benaderingen dan deze die voortkomen uit eenvoud.

Deel artikel:
Top