Wordt geladen...

Kan Google's Phrase Match update uw campagnes verbeteren?

Deel artikel:

Google's update van phrase en broad match modifier belooft uw Google Ads campagnes te versterken. Wij onderzoeken of dit werkelijk het geval is.

Google ads phrase match update

Google is geen vreemde geweest in het aanpassen van en sleutelen aan zoekmatchtypes. Medio 2019 kondigde de zoekmachinegigant aan dat zijn phrase en broad match zou beginnen met het matchen van zoekopdrachten met dezelfde betekenis als uw zoekwoorden - in plaats van te proberen de puntjes op de i te zetten op basis van elk zoekwoord. Later, in februari 2020, werden exact match en phrase match uitgebreid om meervoudsvormen, verkeerd gespelde woorden en afkortingen in rekening te nemen.

Google's laatste veranderingen, aangekondigd op 4 februari 2021, betreffen het uitbreiden van phrase match met extra broad match modifier verkeer, terwijl ondersteuning voor broad match modifier zal worden uitgefaseerd. Deze update zal vanaf eind februari worden uitgerold.

Deze veranderingen zullen gevolgen hebben voor de manier waarop Google Ads gebruikers hun campagnes opzetten. Om de impact hiervan beter te onderzoeken, laten we eens dieper ingaan op Google's laatste update en hoe deze van invloed kan zijn op marketeers:

Hoe Phrase Match zal veranderen

Google heeft de wijziging van de phrase match en broad match modifier doorgevoerd met als doel haar zoekprocessen te vereenvoudigen.

Voorafgaand aan de update, was het mogelijk om doelgroepen te bereiken via de onderstaande zoekopdrachten:

  • Exacte overeenkomst voor precisie: Advertenties worden mogelijk getoond bij zoekresultaten die dezelfde betekenis of intentie hebben als het zoekwoord. Van de drie keyword matching opties, biedt exact match u de meeste controle over wie uw advertenties ziet. Exacte overeenkomst wordt in Google Ads aangegeven met haakjes, bijvoorbeeld [kampeeruitrusting].
  • Broad match voor bereik: Advertenties kunnen worden weergegeven voor zoekopdrachten die gerelateerd zijn aan je zoekwoord. Dit kunnen zoekopdrachten zijn die de zoektermen niet bevatten. Dit is ontworpen om gebruikers te helpen meer bezoekers naar je website te trekken, terwijl u minder tijd kwijt bent aan het maken van zoekwoordenlijsten. Broad match wordt simpelweg aangeduid door het invoeren van de trefwoorden in kwestie.
  • Phrase match en broad match modifier samen: Advertenties kunnen worden weergegeven voor zoekopdrachten die de betekenis van uw zoekwoorden bevatten. De betekenis van dit trefwoord kan impliciet zijn, en zoekopdrachten van gebruikers kunnen een meer specifieke vorm van de betekenis zijn. In die zin is phrase match flexibeler dan exact match, maar het is ook gerichter dan de standaard brede optie. Dit betekent dat u meer klanten kunt bereiken, terwijl uw advertenties nog steeds worden getoond aan klanten die waarschijnlijk op zoek zijn naar uw product of dienst. Om phrase match en broad match modifier samen aan te duiden, zet u aanhalingstekens rond uw trefwoord zoals "winkel kampeergerief".

Echter, in een poging om gebruikers en marketeers een grotere mate van controle en bereik te bieden, is Google gaan kijken om verschillende aspecten van de brede match modifier in phrase match op te nemen. Dit betekent dat phrase match grotendeels zal uitbreiden om het extra brede match modifier verkeer te dekken, zonder zoekresultaten op basis van de betekenis los te laten. Doel? Beter klanten bereiken en tegelijkertijd gemakkelijker zoekwoorden beheren.

Met de komende update wil Google het mogelijk maken voor marketeers om te ranken voor de zoekopdrachten die ze willen door simpelweg gebruik te maken van phrase match, dit alles zonder zich zorgen te hoeven maken over de zoekopdrachten waarin ze niet geïnteresseerd zijn. Het is echter de moeite waard om op te merken dat de echte effecten van deze update nog moeten blijken, en dat het combineren van verschillende zoektypes de effectiviteit van Google Ads juist kan beperken.

Google geeft als voorbeeld een verhuisbedrijf dat mensen wil bereiken die geïnteresseerd zijn in een verhuizing uit New York City. Met deze update is het mogelijk om gebruikers te bereiken die bijvoorbeeld van New York naar het nabijgelegen Boston willen verhuizen, zonder dat ze te zien zijn voor zoekopdrachten die gaan over verhuizen van Boston naar New York.

Example phrase match update

(Afbeelding: Google)

Zoals we kunnen zien in het diagram hierboven, is de verandering gecreëerd om marketeers te helpen hun keyword management te stroomlijnen en geld te besparen op slecht passende zoekopdrachten.

More accurate queries

(Afbeelding: SearchEngineLand)

De tabel hierboven illustreert hoe zoekopdrachten nauwkeuriger kunnen worden na de update, waarbij gehoopt wordt dat modifier keywords geen irrelevante resultaten meer kunnen opleveren, terwijl meer semantisch gerelateerde resultaten zullen worden weergegeven.

Wat betekent dit voor de "Broad Match Modifier"?

De veranderingen betekenen dat zowel phrase match als de broad match modifier eind februari over zullen gaan naar het nieuwe matching gedrag. Maar omdat deze verandering voor beide match types geldt, hoeven marketeers geen trefwoorden te migreren en kunnen adverteerders hun performance data behouden.

Tegen de zomer van 2021, nadat de update wereldwijd volledig is uitgerold, zullen adverteerders geen nieuwe broad match modifier keywords meer kunnen aanmaken. Bestaande broad match modifiers zullen opgaan in de update.

De uitfasering van de broad match modifier moet niet noodzakelijk als iets negatief worden beschouwd. De functie bood marketeers extra relevantie door hen in staat te stellen een '+'-symbool toe te voegen vóór kritieke zoekwoorden.

Helaas heeft deze functie ertoe bijgedragen dat de "broad match modifier" ineffectief is geworden. In plaats van een '+' toe te voegen voor kritieke woorden, voegden veel marketeers gewoon een '+' toe aan elk woord. Dit betekende dat zoekwoorden er meer uitzagen als: +tenten +kamperen in plaats van: +tenten kamperen.

Hoewel de aanpak van het toevoegen van '+' voor elke zoekterm werkte op een bepaald niveau, in wezen vertelde het Google dat alle woorden moesten voorkomen in de zoekopdracht, vergelijkbaar met phrase of exact match.

Met dit gebruik van broad match, beperkten adverteerders eigenlijk hun kansen om te verschijnen ten opzichte van broad match. De komende update probeert deze wijdverspreide misinterpretatie van broad match aan te pakken en het te veranderen in iets wat veel eenvoudiger te begrijpen is.

Hoe uw campagnes aan te passen aan de update

Hoewel deze overgang duidelijk aangeeft dat Google vertrouwen heeft in het correct matchen van zoekopdrachten met de juiste Google Ads-campagnes, zijn er nog een paar dingen die je kunt doen om je advertenties te optimaliseren:

Als je momenteel phrase match zoekwoorden hebt ingesteld, zullen je zoektermen nu meer zoekopdrachten kunnen afdekken - wat leidt tot een toename van het volume.

Met dit in gedachten, kan het de moeite waard zijn om uw negatieve zoekwoorden te herzien. Aangezien phrase match zoekwoorden nu meer zoekopdrachten kunnen dekken, herziet u best uw negatieve zoekwoorden om te voorkomen dat uw advertenties verschijnen voor zoekopdrachten die niet relevant zijn.

U controleert ook best uw budgetten. Als u uw campagnes opsplitst op basis van match type en u phrase match campagnes hebt, zorg er dan voor dat deze voldoende budget hebben om de extra zoekopdrachten te coveren.

Zorg ervoor dat u waarschuwingen instelt zodat uw budget op het juiste niveau blijft. Het is immers mogelijk dat u na de update aanzienlijke volumeveranderingen ziet. Door deze waarschuwingen in te stellen, ziet u misschien nieuwe mogelijkheden voor negatieve zoekwoorden of uitbreiding van uw campagnes.

Daarnaast zijn er ook veel nieuwe overwegingen te maken bij het gebruik van phrase match. Ten eerste is het mogelijk dat de hogere volumes het veilingmechanisme fundamenteel kunnen veranderen. Indien nodig zou het algoritme gegevens van broad match zoekwoorden kunnen gebruiken om de berekeningen te verbeteren.

Met dit in gedachten, is het zeker de moeite waard om uw targeting te A/B-testen als de update is doorgevoerd. Met variërende volumes en biedkosten, herbekijk uw relevante zoekwoorden en bied op bredere termen om uw marketingstrategie opnieuw te verfijnen.

Keyword strategy

Kijk uit voor uw kosten per klik. Het is waarschijnlijk dat in het kielzog van de update meer adverteerders zullen gaan kijken naar nieuwe trefwoord thema's en populaire phrase match zoekwoorden zullen toevoegen - wat betekent dat de concurrentie en CPC's zullen stijgen. Negatieve zoekwoorden en creatieve termen van hoge kwaliteit kunnen van essentieel belang zijn na de update. Bovendien imoet u misschien een Impression Share cap overwegen om u te beschermen tegen stijgende CPC's.

Tot slot is het belangrijk uw dynamische zoekwoord invoegtoepassing te herzien. Keyword insertion stelt marketeers in staat om de zoekopdracht van de gebruiker toe te voegen in hun advertentietekst - een sterke tactiek die de CTR verbetert en de kwaliteitsscore verhoogt. Met de update is het belangrijk na te gaan of u deze invoegtoepassing nog wilt gebruiken.

Google's update van de phrase match en broad match modifier belooft uw advertentiecampagnes veel nauwkeuriger te maken. En dit door uw advertenties enkel weert te geven voor de meest relevante zoektermen. Door snel in te spelen op deze laatste belangrijke update, kunt u dit jaar een voorsprong nemen op uw concurrenten.

Deel artikel:
Top