Wordt geladen...

Adverteren op LinkedIn: hoe je publiek bereiken

Deel artikel:

Met meer dan 700 miljoen actieve gebruikers verdient LinkedIn veel aandacht in de wereld van reclame. Laten we eens kijken naar enkele van de belangrijkste punten achter het opzetten van een sterke LinkedIn advertentiecampagne.

Linkedin advertising

Met meer dan 700 miljoen actieve gebruikers in meer dan 200 landen verdient LinkedIn veel aandacht in de wereld van de reclame. Jarenlang hebben B2B-bedrijven gezocht naar manieren om deze markt aan te boren en hebben ze kleine fortuinen geïnvesteerd in het perfectioneren van hun marketingstrategieën op het sociale netwerk. Nu willen B2C-bedrijven meer aandacht besteden aan het platform nu het meer alledaagse functies begint te gebruiken, zoals hashtags en stories.

Of je nu een klein bedrijf bent, je richt op B2C of opereert in een B2B omgeving, LinkedIn heeft een plaats in alle moderne marketingstrategieën. Niet alleen hebben merken de mogelijkheid om een zeer gericht publiek te bereiken wanneer ze LinkedIn zakelijk gebruiken, maar het heeft ook een significante impact op werving, merkgeloofwaardigheid en positionering.

Digital marketing mix

(Afbeelding: Foundation Marketing)

Zoals uit bovenstaande gegevens blijkt, is LinkedIn een razend populair platform voor B2B marketing. Als u nog een LinkedIn marketing plan voor uw bedrijf moet maken, is het waarschijnlijk zeer nuttig voor u om manieren te onderzoeken om uw merk daar te krijgen en opgemerkt te worden door het publiek dat er toe doet.


Laten we eens kijken naar enkele van de belangrijkste punten achter het opzetten van een sterke LinkedIn advertentiecampagne voor online marketing managers:

Types LinkedIn advertenties

Laten we eerst eens kijken naar de soorten advertenties die je via LinkedIn kunt maken. Het platform laat bedrijven toe om tekstadvertenties, display advertenties, gesponsorde berichten en ook InMail en dynamische advertenties te plaatsen:

  • Tekstadvertenties zijn het eenvoudigst te implementeren op LinkedIn. Ze bestaan uit een kort stukje tekst en bedrijven kunnen een kleine afbeelding toevoegen om de advertentie te begeleiden - ze worden bovenaan of aan de rechterkant van het scherm van de gebruiker weergegeven
  • Display advertenties nemen de vorm aan van visuele advertenties die aan de rechterkant van de hoofdinhoud van LinkedIn verschijnen.
  • Dynamische advertenties worden in hetzelfde gebied getoond als display advertenties, maar ze gebruiken de informatie van het profiel van een gebruiker om een meer persoonlijke advertentietekst te maken - de advertentie kan bijvoorbeeld benadrukken wanneer een wederzijdse connectie lid is geworden van een specifieke groep of een bepaald bedrijf.
  • Gesponsorde inhoud wordt weergegeven in de feeds van gebruikers. Bedrijven kunnen dit gebruiken om content te promoten die zij op LinkedIn profielen of elders online plaatsen.
  • Gesponsorde InMail stelt marketeers in staat om gepersonaliseerde berichten te sturen op LinkedIn naar specifieke gebruikers. InMail komt ook binnen wanneer de gebruiker online is om de bijbehorende open rates te verhogen.

Een LinkedIn advertentie strategie opzetten

Voordat u aan de slag gaat met uw LinkedIn advertentiecampagne, is het essentieel dat u een coherent functionele LinkedIn bedrijfspagina heeft. Door een bedrijfsprofiel aan te maken, kunt u uw publieke imago op een wereldwijd sociaal netwerk opbouwen en tegelijkertijd een basis van vertrouwen opbouwen onder de gebruikers.

Wanneer u uw LinkedIn bedrijfspagina aanmaakt, zullen de aangewezen admins toegang hebben tot een reeks functies zoals:

  • De keuze om vacatures bij uw bedrijf te vermelden
  • De mogelijkheid om specifieke pagina's aan te maken voor producten, diensten en evenementen, bekend als 'LinkedIn Showcase pages'
  • De mogelijkheid om een carrière pagina aan te maken, wat marketing teams helpt om het verhaal van het bedrijf te vertellen en prospects, klanten en talent aan te spreken
  • Het runnen van gerichte LinkedIn advertenties die bredere gesponsorde content advertenties ondersteunen vanaf uw bedrijfsprofiel
Linkedin business page

Zodra een bedrijfseigenaar of een marketingteam de bedrijfspagina heeft aangemaakt, moeten ze deze optimaliseren door relevante bedrijfsgegevens en media toe te voegen. LinkedIn stelt dat een bedrijfspagina met een volledig profiel tot 30% meer wekelijkse views aantrekt - het is dus van vitaal belang geen velden over het hoofd te zien als je hoopt je kansen te vergroten om onder de aandacht van je prospects, klanten en werknemers te komen.

Evalueer uw marketingdoelstellingen

Wat wilt u bereiken met uw marketingstrategie? Ondernemers moeten hun doelstellingen afstemmen op hun marketingaanpak om ervoor te zorgen dat ze succesvol kunnen zijn. Het kan gemakkelijk zijn om je op de verkeerde dingen te richten wanneer je een nieuwe campagne lanceert.

Typische LinkedIn marketing doelstellingen kunnen zijn: merkbekendheid, website bezoeken, sollicitaties binnenhalen, engagement verhogen en leads genereren. Zodra u zich bewust bent van uw doelen, kunt u de juiste doelstellingen bepalen om ervoor te zorgen dat u op koers blijft.

Stel uw advertentiecampagne samen

Uw LinkedIn advertentie campagnes zullen gebaseerd zijn op een platform dat los staat van de LinkedIn pagina's die u gewend bent te zien. Op het LinkedIn Marketing Solutions platform kunt u aan de slag met uw campagne en klikt u op 'Create Ad' om van start te gaan.

Linkedin ads

Vanaf hier wordt u gevraagd een LinkedIn Campaign Manager account aan te maken - zorg ervoor dat u de juiste gekoppelde LinkedIn bedrijfspagina invoert als u er een heeft ingesteld.

Linkedin campaign manager

Zodra u zich hebt aangemeld of een account hebt aangemaakt, wordt u doorgestuurd naar uw ledendashboard. Hier kunt u uw factureringsgegevens invoeren om uw campagnes op te starten. Het is belangrijk op te merken dat u niet wordt gefactureerd totdat uw campagne live is, en vanaf dat moment wordt u periodiek gefactureerd voor advertentieklikken en andere vooraf bepaalde vormen van betrokkenheid.


Op uw dashboard, beter bekend als het Campagne Manager scherm, kunt u een call-to-action "Campagne Aanmaken" zien. Klik op de knop en u wordt doorgestuurd naar een pagina waar u kunt beginnen met het aanmaken van uw campagne.

Kies een LinkedIn advertentie formaat

Zodra u begonnen bent met het creëren van een campagne die past bij uw vooraf bepaalde doelen, moet u wat tijd nemen om na te denken over uw advertentie-indeling.

Ad format

(Afbeelding: Stacey E. Burke)

Wanneer u wisselt tussen de advertentie types, zult u zien dat het vak "Voorspelde Resultaten" aan de rechterkant van uw scherm zal veranderen. Deze functie analyseert de parameters van uw campagne op basis van de grootte van uw bod, budget, tijd frames en targeting onder andere metrics. Het houdt rekening met soortgelijke campagnes en adverteerders, terwijl ook de advertentieveiling wordt gesimuleerd om de getoonde cijfers te genereren.


Dit vak is een van de belangrijkste onderdelen van uw campagne, en het kan het duidelijkste beeld geven van de te verwachten resultaten . Verder kunnen sommige advertentietypes vereisen dat je linkt naar je LinkedIn Bedrijfspagina, en sommige maken gebruik van LinkedIn vertaaldiensten.

Kies uw advertentieplaatsing

Nu kun je kiezen of je je advertentie wilt laten zien op het LinkedIn Audience Network, wat je campagne meer bereik en exposure geeft op LinkedIn's platforms en sites van derden - hoewel het belangrijk is om te onthouden dat deze optie niet beschikbaar is voor elke vorm van advertentie.

Linkedin ad placement

(Afbeelding: Hubspot)

Het is ook mogelijk om bepaalde categorieën, applicaties en sites in het netwerk te kiezen of te blokkeren waar je maar wilt.

LinkedIn mag dan geëvolueerd zijn tot één van 's werelds populairste B2B-netwerksites online, het kan ook een toevluchtsoord zijn voor zowel B2B- als B2C-marketing, en dankzij de intuïtieve advertentie-interface is het creëren van campagnes die aan je doelstellingen beantwoorden en onder de neuzen van de juiste gebruikers terechtkomen, heel eenvoudig. Vergeet alleen niet om uw campagne te creëren met een duidelijk idee van wat u wilt.
Deel artikel:
Top